Cevizli Havuçlu Kek

Bu oldukça kolay, yağsız olduğu için hafif ve ölçüleri hatırlanabilir tarif, benim yegane sıklıkla yaptığım keke ait.

5 fincan toz şeker
5 yumurta
5 fincan un
yarım su bardağı dövülmüş ceviz (fındık da ilave edilebilir)
toz tarçın
1 orta boy havuç
1 vanilya
1 kabartma tozu

 Bir kapta önce şeker, vanilya ve yumurtaların hepsi mikserle güzelce karıştırılır ve köpürtülür.Bu aşamadan sonra mikser kullanılmaz. İçine ceviz-tarçın karışımı,rendelenmiş havuç katılarak kaşıkla karıştırılır. Un yavaş yavaş eklenerek kaşıkla karıştırmaya devam edilir. Bu arada fırın 180°C'ye ayarlanır ve kek kalıbı - mümkünse tereyağı ile - yağlanır. Karışıma kabartma tozu da eklenir, çok az karıştırılarak kalıba alınır ve ısıtılmış fırına koyulur. Yaklaşık 40dak sonra ( fırına göre biraz değişebilir) fırından çıkarılır. Ters çevrilerek kalıptan kendiliğinden çıkması beklenir.
Afiyetle yenir.

Yorumlar

  1. denedim ve güzel oldu :)
    aynur

    YanıtlaSil
  2. Aa sevindim :) benim favorimdir,yapması da yemesi de çok zevkli..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Çekinmeyin yazın :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir garip sütten kesme hikayesi