Muhallebi (1 yaşından önce)

500 ml Günlük Keçi Sütü
6 tatlı kaşığı pirinç unu


Bir kaba sütün hepsini dökün. İçinde pirinç ununu iyice ezerek karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pelte kıvamına gelmesini bekleyin. Kaynamaya başladığında altını kapatın. Kaplara boşaltın. Dilerseniz piştikten sonra üzerine elma-armut-muz gibi meyvelerden rendeleyip bir öğünlük muhallebiye karıştırıp verebilirsiniz. Ben bazen öyle yapıyorum. Özellikle kabız olduğunda armut çok işe yarıyor.

Not: Miktarı daha az veya daha çok hazırlamak isterseniz her bir su bardağına iki tatlı kaşığı pirinç unu olacak şekilde hazırlayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir garip sütten kesme hikayesi